EmmaElins

Alla inlägg under april 2016

Av emmaelins - 24 april 2016 19:41

Hej allesammans!



Alltså denna dag, vilket väder! Ett ord, usch. Snö, ja snö i slutet av april?! Hur är det ens möjligt? Och inte bara det, kallt, mulet, och hagel är även andra ord som beskriver vädret en söndag som denna. Just idag hade Elin och jag bestämt oss för att fota ett outfitinlägg, och med facit i hand kan vi ju säga att vi skulle gjort det igår eller någon annan dag istället. För idag, gick precis allt snett. Och det tack vare vädret!



När vi väl ska göra dessa outfitinlägg har vi väldigt höga krav på hur vill att det ska vara. Miljön och outfiten ska helst passa ihop, och det ska liksom vara en röd tråd med allt. Men det är inte alltid lätt att få till det så, och speciellt inte när vädret inte är på vår sida.



Jag kan säga att vi fotade outfiten vi la upp förut i sammanlagt tre omgångar.

Första gången gick vi ner till vägen som vi nästan alltid är på, men det varade i princip bara i 2 minuter eftersom att vi både skulle äta just då. Vi hann klicka några bilder, men eftersom att det var mulet och trist så blev ju även bakgrunden väldigt tråkig.

Så efter maten bestämde vi oss för att gå en bit hemifrån till en fors med lite byggnader i bakgrunden. Det kanske inte syns så väl på bilderna eftersom att nästan hela bakgrunden blev vit.

Men stup i kvarten övergår vädret i värsta hagelkaoset, och där står jag i en kort tunika och stövlar, toppen! Vi sprang då in i en tunnel och tog skydd helt enkelt. Och det hela blev ju inte direkt bättre av att det kom ett gäng i våran ålder och cyklade mot oss, så vi började springa hemåt igen. x)

Folk måste ju ha undrat vad 17 vi höll på med, och tyckt att jag såg väldigt bart klädd ut. Men jag hade faktiskt genomskinliga strumpbyxor, så jag var inte helt barbent. Det hade ju aldrig gått i detta vädret.

Väl hemma igen var både frisyren och sminket helt förstört och blött, så jag fick fixa till det för att sedan gå ut igen och göra ett tredje försök med att få till några bilder.


Tillslut blev det ju då iallafall några bilder att lägga upp här & det var ju trots allt det viktigaste eftersom vi annars skulle ha fixat allt i onödan. Får väl tacka mitt fantastiska objektiv som gör bilderna så bra som möjligt, hade jag haft det andra på hade det inte varit tal om att lägga upp bilderna från idag. Man kan faktiskt se snön/haglet på några av dem. Och givetvis, när vi hade gått in och jag hade bytt om igen klarnar det ju upp och solen börjar skina. Nä, snacka om att vi haft otur idag!



Ja, det var våran dag det. Ha det bra, hörs!







 



Av emmaelins - 24 april 2016 17:05





Fotograf: Elin

Modell: Emma

Styling: Emma & Elin




 

 

 

 

 

 

 



Kappa: St. Tropez

Over Knee Boots: Din sko

Tunika: H&M

Väska: Chanel

Öronhängen: Snö Of Sweden












            





Av emmaelins - 23 april 2016 18:28

Hej allihopa!



I detta inlägg tänkte vi visa er en massa bilder från photoshooten vi hade i torsdags i en park full av vitsippor. Om ni undrar över rubriken så heter vitsippa anemone på engelska. ;) Detta är verkligen vad vi skulle kalla för bildbomb, och helt klart den bästa av alla photoshoots vi publicerat här på bloggen!

Vi är superdupernöjda, så luta er tillbaka och njut av fina vårbilder nu. :)



 

 

 

 

 

    

 

 

 

    

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 

             

Av emmaelins - 23 april 2016 12:14

Hej på er!



Årets första löprunda är nu avverkad. Många kanske tycker att det är sent att komma igång med det nu, men sedan finns det ju dem som inte gör det alls. Bättre sent än aldrig, som man säger. ;)

Innan har jag ju kört träningspass inomhus nere i källaren, men idag när jag vaknade var himlen klarblå och solen sken utanför fönstret, så då fick jag sådan motivation till att gå ut och springa.

Man får ju liksom inte det när det är kallt, blåsigt och mulet som det har varit mestadels av den här våren hittils.


Eftersom att detta var första löprundan för i år trodde jag att konditionen skulle vara sämre än vad den faktiskt var. Det måste ju betyda att mina träningspass gett något! Om jag fick välja mellan att träna inne eller ute så väljer jag helt klart ute. Att vara ute och springa i friska luften är ju bara så skönt, även om man kanske mest tycker att det är jobbigt när man väl håller på. Men känslan efteråt, den är bäst!



 

 













 

Av emmaelins - 22 april 2016 11:15


Hej allesammans!



När jag gick i mellanstadiet så spelade jag ett spel som hette Moviestarplanet. Jag tror att många av er känner igen det spelet då det har blivit ganska välkänt på den senaste tiden.


Jag började spela när jag gick i fyran och slutade när jag gick i sexan. Haha, det är två år som jag har många minnen i från må jag säga. Allt från kärlek till turbulenta tjafs. Ja, herregud säger jag bara när jag tänker tillbaka på den tiden.

Jag loggade in på spelet nu ikväll och satte ihop några outfits. Det var ju det enda som var roligt i slutändan när man hade tröttnat på allt annat. Moviestarplanet har faktiskt ganska mycket kläder i sin shop, och eftersom jag inte har varit inne på väldigt länge hade det kommit in väldigt mycket nya kläder. Så nu har jag suttit ett tag och försökt mixa ihop några "looks" som det kallas på spelet.


Jag tog ett skärmklipp av dem så ni skulle få se dem. ;)


     

Snygga va? Jag fick till och med in ett par Over Knee stövlar och en sepum. Visst är jag skicklig? ;) Okej, nu får jag sluta vara så självgod. Men ni får ju iallafall erkänna att det är lite skillnad på modesinnet nu än vad det var när jag gick i fyran/femman. Jag har faktiskt bild på vad jag hade på mig då.


     

Jag gillade Ariana Grande, okej! Det är därför jag var så inne på de här röda, fula håren. Men då tyckte jag uppenbarligen att de var snygga eftersom jag köpte en hel uppsättning av dem.




Ni får jättegärna kommentera om ni också spelade Moviestarplanet när ni var yngre. År 2012 så spelade nästan hela mellanstadiet på vår skola det så det skulle vara roligt att höra om det blev en sån fluga någon annan stans också.


Hoppas ni gillade detta lite annorlunda inlägget.



Hörs!








 

Av emmaelins - 21 april 2016 20:24

Hej allesammans!



Igår bestämde Elin och jag oss för att vi idag skulle ha en photoshoot i en park där det just nu är ett hav av vitsippor. Vi var där ungefär denna tid på året förra året också, och självklart tänkte vi göra en favorit i repris nu i år då det blev väldigt fint där. Och denna gången blev det så mycket finare bilder!

Om vi var nöjda förra året är vi nu superdupernöjda. Det var i princip som ett vitt snötäcke på marken av vitsippor och ljuset var perfekt! Jag får väl delvis tacka mitt superobjektiv som tar fantastiska bilder, men även jag har utvecklats något enormt det senaste året.

Vi kommer självklart att lägga upp en "bildbomb" från photoshooten så snart vi redigerat och valt ut vilka vi ska lägga upp, det är ju en liten procedur.


Annars då? Imorgon är det fredag, wihoo! Och igår hade vi ju volleybollturnering. Jag tror inte vi sagt hur det gick i den så då kan jag ju ta det nu. Av tjejerna så kom vi på 3:e av 5:e plats, så det var ju iallafall en "pall-plats" om man ska se det från den positiva sidan. Jag tycker vi kämpade på bra, vi gjorde vårat bästa och mer kan man ju inte göra. Jag är verkligen inte en sådan som blir förbannad om det går dåligt eller om man förlorar, (heh, fast ibland kan jag bli det här hemma), men inte i skolan och defenitivt inte på någon annan som vissa andra blir. Usch, dålig stil!

Det är ju bara en volleybollturnering och den är ju till för att ha kul. Det tyckte jag ändå att vi lyckades med! Men något vi kanske inte lyckades med så bra var ju våra outfits. En annan klass hade gått in för det lite mer och var "utklädda" till hippies, kul idé tycker jag. Men våran klass var bara tråkigt svarta, fast vi försökte göra det lite roligare med en accessoar i form av solbrillor. Dock åkte dem bara av från huvudet hela tiden så det gick inte att ha dem alls.

Aja, kul var det iallafall! ;)



Ha det bra, hörs!




2 bilder från idag:


 

 


















 

Av emmaelins - 21 april 2016 12:30


Hej allihopa!



I det här inlägget hade jag tänkt prata om någonting jag tycker är väldigt snyggt, särskilt till sommaren och hösten. Nämligen mockaplagg!


När man ordet "mocka" kanske det första du tänker på är "mocka skit i hagen". Men mocka är också ett oftast brunaktigt material som man kan göra väldigt snygga plagg av.

Ett plagg som jag verkligen gillar i mocka är kjolar. Det ser så avslappnat men ändå så snyggt ut, perfekt till en vit crop top eller en fladdrig blus.

Ska jag vara ärlig så gillade jag först inte mockainspirerade plagg överhuvud taget. Jag tyckte det var fruktasvärt fult och såg bonnigt ut. Men det har liksom tagit sig närmare mig under tidens gång.


Jag har själv en mockakjol som jag köpte när våran klass var i Stockholm. Jag har inte använt den ännu men jag tror att den kommer mycket till användning i sommar och i höst. Jag har inte riktigt hittat en snygg matchning till den som passar i vår.... än.


Det som är så roligt med det här matrialet är att man kan få till så många olika stilar med dessa plaggen. Både den mer uppklädda stilen men också den mer avslappnade. (Se bilderna nedan) Haha, jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Ni kan iallafall räkna med att min kjol kommer att synas i något outfit-inlägg här framöver. ;)





Här kommer lite bilder från pinterest som jag hittade:





Men åååh, hur snyggt är inte detta?




 

Hoppas ni tyckte detta inlägget var roligt att läsa så hörs vi!





 

Av emmaelins - 20 april 2016 21:19




Just nu är jag såå glad! Precis efter Elin gått hem kollade jag mailen och då dök det upp ett mail från en mailaddress jag kände igen från förra året. Där stod det att jag hade blivit uttagen till stans fototävling i år igen! Ni som läst bloggen sedan förra året vet kanske att jag var med förra året för första gången, och jag kände absolut att jag vill skicka in några bilder i år igen.

Jag har väldigt höga krav när det gäller mina bilder, allt ska i princip vara perfekt för att kunna skickas in. Jag tar väldigt, väldigt mycket bilder. Men av alla dessa bilder jag tagit under ett år nu skickade jag bara in 3. Men det var mestadels för att jag ville vara säkrare på att det blir just dem, för skickar man in fler är ju risken att de man verkligen vill ha med, inte kommer med. Egentligen var jag bara helt & fullt nöjd med 2 av dem, och jag hoppas att det var de 2 jag blev uttagen med!


Jag ser verkligen fram emot att se mina egna bilder utställda på fototävlingen om mindre än en & en halv vecka! Vilka bilder det var får ni först se den dagen, så ni får vänta lite på det.. ;)

Nu blev jag även ännu mer taggad på att fota ännu bättre bilder detta året och verkligen utveckla mig ännu mer, för det kan man ju alltid göra!



Hörs!




 











 

Presentation


Hejsan!
Vi är två tjejer på 15 år som är bästa vänner.
Vi är allmänt intresserade av fotografering, mode, skönhet dans och att blogga. Vi är mycket kreativa och glada av oss. Hoppas du kommer att gilla bloggen & stanna kvar som läsare.
Välkommen!



Fråga mig

65 besvarade frågor

KONTAKT

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards