EmmaElins

Alla inlägg under maj 2016

Av emmaelins - 9 maj 2016 20:16

Hej allihopa!



Först nu kan vi höras efter en superbra och rolig resa till Berlin!

Vi är ledsna för att det inte blivit någon direktuppdatering där ifrån, men det har verkligen inte funnits tid till det + att wi-fi'n var otroligt seg för oss båda när vi väl var på hotellet. 

Och i bussen kändes det lite avigt och halvdant att göra inlägg, så jag gör ett ordentligt nu istället! 


Vi har som sagt haft det jättebra. Det har varit intensiva och långa dagar, men såklart också väldigt roliga. Vi bodde på ett hotell en ganska bra bit utanför själva "centrum", och det tog ungefär 45 min att ta sig in till innerstan varje dag. Jag hade väldigt låga förväntningar på detta hotell, men det var faktiskt bättre än vad jag trodde. Vårat rum var städat och rent (Elin & jag delade rum), det enda negativa var väl att toaletten och duschen var i små separata "skåp". Nädå, men det var väldigt trångt och litet, och handfatet var bredvid sängen. Så någon lyx var det ju inte, men det dög. ;)

Bussresan gick jättebra den med. Jag skrev ju att jag ibland brukar må illa i buss, men sedan jag tagit åksjuketabletter innan har det gått galant varje gång! Så det var ju skönt, för att må illa måste vara en av de värsta känslorna man kan ha. Tro mig, för jag vet. x)


Jag kan berätta lite kort om vad vi gjort också, för vi har fått uppleva väldigt många olika saker under denna resa. Både nöjen och mer allvarliga saker.

I fredags fick vi först och främst en guidning genom i princip hela Berlin, vi åkte runt i bussen i flera timmar och kollade, men även stannade på olika kända och välbesökta platser. Det var faktiskt intressant och Berlin är en väldigt fin stad (på vissa platser iallafall).

Sedan besökte vi även Murminnesplatsen för att kolla på delar av Berlinmuren som fortfarande står kvar sedan 2:a världskriget, och vi gick även upp i ett utsiktstorn. 

Vi har överlag fått väldigt många timmars egentid på stan. Då passade vi självklart på att shoppa lite, jag kom hem med två påsar - en från MAC och en från Forever 21.

Restaurangerna vi ätit på under resan har väl varit helt okej ändå. I torsdags blev det dock äcklig mat på färjan, och i fredags var det väl inte heller jättegott. Men annars har det varit ganska bra mat ändå.


I lördags besökte vi den platsen som nog var den största anledningen till att vi åkte dit. Vi åkte till ett koncentrationsläger. Vi hade en bra guide där inne som förklarade bra, men det var också väldigt hemskt att se och höra allt. Att tänka att det var just där som det hände kändes nästan ofattbart.

Nä, det var jobbigt och fruktansvärt sorgligt.

Efter det besökte vi även ett annat ställe som var väldigt fint med ett slott och en fin gård, och sedan åkte vi in till stan igen för lite shopping då vi bland annat gick in en sväng på KaDeWe (världens näst största, lite finare varuhus), och sedan kvällsmat på restaurang.


Ja, men detta var väl typ allt vi gjorde. Jag har egentligen mycket mer detaljer att berätta men då skulle detta inlägg bli hur långt som helst.

Detta har sammanfattningsvis varit en toppenresa och det kändes lite tråkigt att sätta sig i bussen hem igår, men som jag alltid säger borta bra, men hemma bäst.



Vi har tagit väldigt mycket bilder med mobilen, så jag tänkte visa ett urval av dem:



 

På färjan på väg dit.




 


 

Vi och vår fina vän Tilda.



 

Dassig bild, men detta är Elin i sin sovställning. x) Haha, söt.





 

Outfit of the day.




 


 


 


 

Murminnesplatsen


 

 


 



 

Glass var ett måste i den värmen som var!


 


   Koncentrationslägret.




 

Hoppas ni orkade läsa hela inlägget, hörs!










 


Av emmaelins - 7 maj 2016 09:15

Hej på er!



Som ni kanske läste i inlägget jag gjorde i måndags tänkte jag ju visa er skillnaden mellan bilder vi lagt upp på bloggen för ett år sedan, och nu. Det är helt otroligt vad det hänt mycket på ett år, och vilken utveckling när det gäller kvalitet!

Ni ska få se...








 


Dessa två bilder är tagna på exakt samma plats, och ungefär samma tid på året (bara några dagars skillnad), så det är alltså nästan precis ett år mellan dessa bilder. Ja vad ska man säga, skillnad eller skillnad? x) Båda bilder är så gott som oredigerade. Om jag minns rätt så la vi upp den vänstra bilden i svartvitt förra året, och tur var väl det för den är ju gräslig!






 


Här var det kvalitét på outfitinlägg...




 


Jag fattar inte riktigt hur vi tänkte när vi satte ihop en vit spetsoutfit med klackar... och ställer oss mitt i skogen och fotar?..







 


Haha, denna bilden måste ha varit något av det värsta vi lagt upp, på riktigt. Och då menar jag inte Elin, utan bilden. Alltså ljuset? Kunde jag ens stava till det då?








 


Aaae, jag var bara tvungen att visa er denna såkallade "Cherry Blossom header" från förra året.

Denna är verkligen så kul att jämföra med den vi har nu! Till och börja med, hur ser jag ut egentligen? Minst 5 år yngre och hur blek som helst. Och bilden är ju också förfärlig om man jämför med nu.

Kolla själva:


 






Outfitinlägg- då/nu:



Då:


 




Nu:


 






Photoshoots - då/nu:


Då:


 

 

 

 





Nu:


 

 

 







Det var allt för detta inlägg, hoppas ni tyckte det var intressant!

Hörs! 










 



Av emmaelins - 6 maj 2016 12:00

 

1. Bootcut/Slimfit

Jag äger inga Bootcutbyxor men jag tycker nästan ändå att det är snyggare med slimfit. 

 

 

 

2. Kjol/Shorts

Jag trivs överlag mycket bätte i kjol. Dessutom är det luftigt och skönt.

 

 

 

3. Klocka/Armband

 

 

 

4. Sneakers/Boots

 

 

 

5. Jeans/Mjukisar

Jag känner mig mer fräsch ut i jeans, eller hur man nu ska uttrycka det. Jeans passar liksom till nästan alla tillfällen medan mjukisbyxor inte gör det.

 

 

 

6. Keps/Solglasögon

Dock så tycker jag inte om kepsar med rak skärm. Böjd ska den va'!

 

 

 

7. Ryggsäck/Handväska

Jag tycker det är mycket bekvämare med ryggsäck och nu för tiden så finns det ju väldigt många snygga modeller av det också.

 

 

 

8. Kappa/bomberjacka

Jag tycker båda plaggen kan vara väldigt snygga men jag måste nog ändå välja kappa med tanke på att jag köpte en för inte så länge sedan som jag tycker är väldigt snygg. 

 

 

 

9. Baggie/Classy

Jag är ju inte en jättestreetig tjej av mig men jag skulle nog föredra ett par boyfriendjeans framför en skjorta. Men allt ska alltid vara med måtta. (Haha, jag rimmade nästan)

 

 

 

10. Causal/elegant

Det beror ju mycket på i vilket sammanhang man befinner sig i, men jag är inte en sådan person som alltis orkar se så uppklädd ut, så causal.

 

 

 

11. Smink/smycken

 

 

 

12. Ralph Lauren/GANT

 

 

 

13. VILA/Odd Molly

 

 

 

14. Tommy Hilfiger/Morris

Den såkallade "hockeystilen" som var väldigt inne förra året har gjort så att jag tröttnat på märket Morris.

 

 

 

15. Hollister/Abercrombie & Fitch

Jag har inget plagg från Abercrombie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas ni tyckte denna lilla TAG:en var lite rolig att läsa

Hörs!

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av emmaelins - 4 maj 2016 20:55



Om bara några timmar bär det av till Berlin! Det blir uppstigning mitt i natten, haha nädå, men nästan. 04.15 har jag planerat att gå upp för att vara klar en timme senare med både mig själv och det sista packet. Förut var mamma och jag och inhandlade lite mat inför bussresan imorgon. Totalt sett så kommer själva färdtiden vara ungefär 15 timmar. Fast då varvar vi ju buss med färja och något stopp här och där.

Jag ska ha med mig en kycklingsallad, en baguette och lite smått & gott för er som undrar. ;)


Jag känner mig ganska klar med min packning just nu. Det som är kvar är ju ansiktsprodukter och smink som man inte kan packa ner förens imorgon bitti. Försökte faktiskt begränsa mig lite när det gällde packningen denna gång - har en tendes att alltid få med mig mer än vad jag behöver. Men nu har jag med mig ett par jeans, en kappa och några ombyten tröjor och koftor, och lite myskläder såklart. Det borde väl räcka?


Om det är något jag är lite smått orolig över så är det just bussresan. Jag tar alltid åksjuketabletter innan, och då har det också gått bra. Så jag hoppas att det inte blir några problem imon heller. Jag kan ibland bli lite åksjuk i olika fordon, och speciellt buss. Men som sagt, det borde inte vara några problem om jag tar tabletter innan.


Jag vet inte riktigt hur det kommer att bli med uppdateringen ifrån Berlin. Vi har fixat några tidsinställda så att inte bloggen ekar tomt under resan. Vi ska försöka uppdatera er direkt från resan också, men det beror ju mycket på om det finns wi-fi på hotellet, eller om det ens funkar utomlands över huvud taget? Många som åkt innan säger att det är väldigt segt, men går det så kommer det inlägg! :)



Nä, nu börjar det nog bli läggdags för min del om jag ska orka upp imorgon.

Ni får ha det bra så hörs vi!








 

Av emmaelins - 3 maj 2016 20:53

Tjena mors! (Ett liten annorlunda början) x)

 

 

I det här inlägget hade jag tänkt visa lite bilder från mitt bildgalleri i mobilen. Vem vet, ni kanske får en liten inblick i mitt vardagsliv?

 

Let's goooo

 

 

 


 

Även fast den här bilden ser väldigt fridfull och glad ut kan jag säga er att det INTE var skönt att ligga där bland vitsipporna.. Jag hade en stubbe i ryggen och fick anstränga mig för att inte grina illa på bilderna. Det var synd om mig. :(

 

 

 

 

Tröttgris.. Zzzz

 

 

 

   

In action!

 

 

 

   

Eftersom Louise var så lycklig idag så kan jag ju lika gärna visa er, så att ni också blir glada. Glädje för glädje! 

 

 

 

 

Haha, starstrucked. Om ni inte läst det tidigare var Emma, jag och två andra kompisar framme på stan i helgen och såg Lisa Ajax uppträda. Myys!

 

 

 

 

Visst hade jag varit snygg i Kylie Jenners ansikte? ;)

 

 

   

Kan någon förklara för mig varför det är så roligt att ta kort på sina skor, eller är det bara jag? Direkt när jag tar fram kameran på mobilen så knäpper jag en bild på mina skor, om jag har några på mig det vill säga. .... Är det konstigt?

 

 

 

 

Det var alla bilder jag hade tänkt bjuda på idag. 

Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi!

 

 

 

 

 

 

 

Av emmaelins - 3 maj 2016 09:18

Hej allihopa!


Vaknade upp och vädret är på topp även idag, så härligt! Våren är äntligen här - på riktigt.

Snart ska vi gå in i hemkunskapssalen & på tekniklekion. Varken läxor eller prov att göra idag, så det blir en ganska chill dag. Alltid lika skönt! Efter skolan blir det ett antal danspass och sedan hem och packa inför Berlin & fixa lite tidsinställda.

Hoppas ni får en bra fortsättning på dagen, hörs!














           

Av emmaelins - 2 maj 2016 19:38

Hej på er!



Det händer ganska ofta att jag sitter och bläddrar tillbaka i bloggarkivet för att se vad som skrevs just denna dag förra året. Bloggen har är ju faktiskt lite som en dagbok och det är så intressant att se vad vi skrev, vilka bilder vi la upp osv..

Jag kan sitta och skratta högt åt saker vi skrivit, och ibland undrar jag vad tusan det är vi publicerat egentligen? x) Jag skäms när jag läser vissa inlägg, men jag kan även bli väldigt imponerad över oss och självklart känna mig nöjd med det vi åstadkommit.


Det allra roligaste måste nog ändå vara att se bilderna vi lagt upp förra året, och sedan jämföra dem med bilderna idag. Alltså herregud, det är sån skillnad måste jag säga!

Senare i veckan kommer det komma ett inlägg där jag visar er skillnaden på både bilder och headers. Det är helt otroligt vad det hänt mycket på ett år. På headern vi hade förra året vid det här laget såg vi ut som om vi gick i trean eller något, nästan iallafall.

Haha, det ska bli väldigt kul att visa er, så det kan ni gott se fram emot!


Annars då? Har inte sådär jättemycket mer att skriva en helt vanlig måndag som denna. Men nedräkningen till Berlin kan snart avslutas då det bara är 2 dagar kvar nu! Är nästan lite smått pirrig inför det, men på ett bra sätt - det ska bli jättekul!



Ha det bra hörni!



 













 


Av emmaelins - 1 maj 2016 19:29




Alltså åh, gud vad fin våran nya header är om man får säga det själv.

Jag vet att vi säger detta varje gång, men det blir ju så när våra headers hela tiden blir finare och finare. Denna headern är helt klart den finaste vi någonsin haft!

Vi var och fotade vid körsbärsblomningen idag och bilderna blev helt magiska! Det blev så otroligt fint med de rosa blommorna runt om på hela headern, det kunde liksom inte bli bättre än såhär.

Vi har inte redigerat alls mycket egentligen, bara använt några få verktyg i Photoshop, men annars är headern helt naturlig! Och såhär fint trodde jag aldrig att det skulle kunna bli. Men det var nog vinkeln som gjorde mycket. Headern är tagen lite underifrån så att massor av blommor kom med, en eloge till mamma som var dagens fotograf.


Vad tycker ni? lämna gärna en kommentar!


Förmodligen kommer vi att publicera lite fler bilder från dagens photoshoot senare i veckan.

Det blir ju ganska intensivt med photoshoots på våren, men det är just för att det är så himla fint att fota på våren. Och jag antar att ni tycker det är kul att se våra bilder från photoshoots med tanke på alla fina komplimanger vi får. Tackar för dem, verkligen!



Ha det bra, hörs!



 

En bild från dagen










 

Presentation


Hejsan!
Vi är två tjejer på 15 år som är bästa vänner.
Vi är allmänt intresserade av fotografering, mode, skönhet dans och att blogga. Vi är mycket kreativa och glada av oss. Hoppas du kommer att gilla bloggen & stanna kvar som läsare.
Välkommen!



Fråga mig

65 besvarade frågor

KONTAKT

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards