EmmaElins

Alla inlägg under mars 2016

Av emmaelins - 6 mars 2016 19:13




+ Man kan äntligen hänga in vinterjackan och ställa in de fodrade skorna i källaren (förgott som det känns för tillfället) och stället ta fram sin ljusa vårjacka och sina tunna sneakers.



+ Det blir mycket ljusare ute på morgonen och då blir det inte så svårt att gå upp tidigt.



+ Man blir allmänt piggare. På hösten och vintern när det mörknar tidigt blir jag ofta väldigt trött och sover mycket.



+ Det blir varmt och skönt ute! Är så förbaskat trött på denna kyla nu så ni förstår inte. Dock så får jag nog vänta några veckor till här innan det blir varmt ute. Det är inte förrän nu som det börjat snöa som mest och är som kallast där vi bor.



+ Dagarna blir längre.



+ Årets nya vårmode.



+ Ny inspiration till fräscha vårfrukostar och mellanmål med mycket frukt och bär.



+ Ljusare och fräschare instagramfeed. Haha, jag och mina instagramfeed alltså. x)





     









 


Av emmaelins - 5 mars 2016 18:31

Hej allesammans!



Nyss så klickade jag hem två saker, ett plagg från gina och ett från ellos.



     

Jag har väldigt länge suktat efter en grå kappa och idag hittade jag äntligen en på ellos! Jag var bara tvungen att klicka hem den för jag menar, hur snygg är den inte? En stilren men ändå rejälare kappa som man ska kunna ha nu på den tidigare vårkanten. Jag beställde hem den i storlek 36 eftersom det var den minsta storleken som fanns kvar så jag får hoppas att den inte är för stor. Jag har ju kunnat ha den storleken innan på kläder men vi får se. Om den är alldeles får jag väl skicka tillbaka den men åh, det vill jag verkligen inte. Håll tummarna för mig!




 

Sedan så beställde jag även hem denna toppen. Snörade toppar är ju väldigt moderna och nu har även jag hoppat på det trendtåget. Jag tycker faktiskt att det är väldigt fint med snörning upptill sålänge banden inte är för tunna och urringningen inte allt för djup.







 


Av emmaelins - 5 mars 2016 16:28

Hej på er!



Gissa vart jag är?

Haha, kanske inte så svårt med tanke på rubriken. ;)

Just nu sitter jag och bloggar från ett hotell här i Stockholm! Nu undrar ni säkert vad jag gör här och varför jag inte sagt något.

Ni vet ju förmodligen att pappa fyllde 50 igår, så mamma, jag & Filip (min lillebror) gav honom en en liten överrasknings-tripp över helgen. Vi tänkte helt enkelt att det skulle vara mysigt att åka iväg lite och bara ha mysigt, äta god mat osv. Inte för att vi inte äter god mat hemma, menade inte så, mammas mat är godast!

Jag har inte sagt att vi skulle åka hit till någon förutom Elin, men det var för att abslout ingen skulle få veta vart vi skulle - inte ens pappa. Så imorse när vi satte oss i bilen hade han ingen aning om vart vi var på väg.

Men vi hade faktiskt förberett lite " På spåret-inspirerade ledtrådar" och kluriga frågor på vägen hit.



Vi kom fram någon gång mellan 12 - halv ett förut då det tar ett par timmar att åka hit med bil.

Så vi checkade in på hotellet, lastade av grejer och tog pendeln in till centrum eftersom vi bor lite utanför.

Vi tog en lunch inne på MOOD, det blev en kyckling - och nudelsallad som var jättegod! Och sedan kikade vi runt lite i olika butiker innan vi promenerade tillbaka till stationen igen.

Man vill ju nästan helst undvika att gå ute idag, fy 17 vad kallt det är!! Vi stod och väntade på ett försenat tåg i ungefär 15 min förut och på den tiden hade jag nästan frusit till is.



Nu ska vi snart börja göra oss i ordning för kvällen då vi har bokat bord på en resturang. Ska bli mysigt!

Sedan blir det väl att ta sig tillbaka till hotellet igen för att kolla på Andra chansen i Mello, det får man ju inte missa. ;) Nädå..



Ha det bra, hörs!



 

 










 

Av emmaelins - 4 mars 2016 22:58

Hej allesammans!



Idag har jag faktiskt för första gången testat på att göra chiapudding.

Här om dagen så kikade jag runt lite på Youtube och kom efter ett tag in på Elin Anderssons kanal. Hon hade lagt upp en en video där hon visade lite olika goda frukostar. Allt såg väldigt gott ut men jag fastnade särskilt för chiapuddingen. Elin är för övrigt en väldigt bra youtuber. Dessutom är hennes redigeringar så fräscha och snygga! Tycker verkligen att ni borde checka in hennes kanal.



Iallafall så åkte mamma fram på stan i förmiddags och köpte hem ingredienserna:

- Chiafrön

- Mandelmjölk (alternativt kokosmjölk)

- Vaniljsoker


Inte svårare än så!



Nu får vi hoppas att jag tycker att det är gott. Jag vill verkligen tycka om det, bland annat för att det är ett nyttigare alternativ och sedan så är det ju alltid roligt med lite omväxling. Äter nästan alltid annars yogurt, flingor och en smörgås till frukost.



Slänger in lite fina bilder från Google här:


 






Ser det inte gott ut ändå?




Vi hörs!








 


Av emmaelins - 3 mars 2016 18:19

Hej på er!



När jag säger den "stora dagen" menar jag faktiskt inget som har med bloggen att göra för en gång skull. Jag pratar faktiskt om imorgon! Imorgon, fredagen 4:e mars är en mycket speciell dag - pappa fyller 50!

Om pappa bara visste hur mycket tid och omsorg vi har lagt ner fram tills denna dagen skulle han aldrig kunna ha mage till att bli sur på mig. ;)


Imorgon kväll vankas det kalas av det större slaget här hemma. Dock ska vi inte ha någon storfest för 100 pers, men lite mer än vad vi brukar ha.

Mamma har stått och förberett mat hela eftermiddagen idag, och mer ska det väl bli imon.

Blombuketter blir det även bara fler och fler av, så nu har jag mycket att ta kort på. Ni vet, så fort jag ser blommor är jag framme med kameran på direkten. x)


Ser hur som helst fram mot morgondagen väldigt mycket! En ganska kort skoldag och sedan har jag hela fredageftermiddagen med kalas och bästa helgen framför mig! Mer än så säger jag inte.....




Hörs!



 










 

Av emmaelins - 2 mars 2016 22:04

Hej allesammans!




Nu blir det ett ganska sent inlägg men jag har haft det ganska fullt upp idag. Plugg, träning, svintrött efter skolan, ja ni vet hur det är.


Idag så har det varit en bra dag, bortsett från att jag kände mig väldigt hängig och trött i förmiddags. Som tur var blev det bättre efter att jag ätit lunch. (Mot min förmodan var maten i skolan god idag)

Vi har fått några tillfällen under dagen att plugga till ett SO-prov som kommer äga rum på fredag. Vi håller på att jobba med Sveriges styre just nu, det vill säga regeringen, riksdagen, staten osv.


På eftermiddagen hade vi elevensval och då skulle vi spela badminton. Det var bara att ge sig ut i snövädret, efter en dags innesittande och huttrande, och cykla upp till våran stads idrottsanläggning som ligger en liten bit från skolan. Däremot gick det badmintonpasset snabbt över till ett yogapass. Det var Emma & jag som körde lite yoga medans många andra bara satte sig ner på golvet. Aktivt ska det va'! Med andra ord blev det lite väl långtråkigt att spela badminton där uppe.



Nej, nu är klockan alldeles för mycket igen! Dags att sova!

Gonatt!




 







 











Av emmaelins - 1 mars 2016 20:16

Hej på er!



Vad tycker ni egentligen om årets melodifestival?

Låtarna är faktiskt över mina förväntningar, jag trodde de skulle vara sämre än vad de är.

Men har det ju typ blivit en "grej" att man ska tycka illa om melodifestivalen.

Bittra vuxna sitter och vräker ur sig sina nedlåtande åsikter - som enligt mig programmet inte alls förtjänar. Bara för att 80-talsschlagern har gjort sitt betyder inte det att nutidens moderna musik bara är skräp och skrot. För det är ju så det låter från vissa.


Jag ser verkligen fram emot att se finalen, känner på mig att det kommer bli ganska jämt då det finns många "favorittippade" låtar. Jag gillar verkligen Frans låt. Den är enkel, charmig och modern!

Jag kan lägga in några favoriter jag har här nedanför.



När vi ändå snackar mello så kan jag ju även ta upp att vi i dansgruppen ska i år vara bakgrundsdansare på våran stads egna lilla melodifestival som är nu i mars.

Förra året skrev jag ett inlägg om hela våran egna resa med melodifestivalen, då vi själva har varit med!

Ni som har läst det har läst det, men om du inte har det kan du klicka på vårat arkiv och sedan på mars 2015 så borde du hitta inlägget där. (Funkar ju fortfarande inte att länka)

Hur som helst ska det bli jättespännande att göra en liten come-back såhär två år senare.

Men denna gången som dansare istället för sångare.

Så det ser jag verkligen fram emot!




Några av mina favoritlåtar i melodifestivalen:


























 



Presentation


Hejsan!
Vi är två tjejer på 15 år som är bästa vänner.
Vi är allmänt intresserade av fotografering, mode, skönhet dans och att blogga. Vi är mycket kreativa och glada av oss. Hoppas du kommer att gilla bloggen & stanna kvar som läsare.
Välkommen!



Fråga mig

65 besvarade frågor

KONTAKT

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards